Kleurplaten Samenwerken

Kleurplaten Samenwerken

Bijgewerkt op 02-07-2015

Koppel tekentechnieken, levensbeschouwing en sociale vaardigheden aan elkaar door  kleurplaten aan te bieden voor diverse gelegenheden. Denk aan lokaalversiering, aanscherpen van de afspraken maar vooral ook aan een stukje zelfreflectie en bezinning van leerlingen. Wanneer regels al te vaak te ruim zijn genomen en de leerkracht zichzelf té vaak hoort uitleggen, kan er stilzwijgend een kleurplaat worden aangeboden. Leerlingen krijgen in alle rust de tijd om zichzelf te corrigeren. Het reflecterende gesprekje dat vaak na afloop daardoor met alle aandacht plaats kan vinden levert meestal waardevolle momenten op. Soms volstaat ook een blik van verstandshouding.Mijn ervaringen zijn in elk geval zeer positief! Teksten van de Regenboogkleurplaten zijn Kanjerteksten en printklaar. Voor iedereen. Zo helpen we elkaar!  We helpen elkaar Iedereen doet mee Iedereen telt mee Plezier maken we samen We werken samen We lachen samen We vertrouwen elkaar Niemand is de baas We doen niet zielig

Tags: , , , , , , , , , , , ,

close
Facebook IconYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonVolg ADLJ op pinterest